Amerykańskie donut`s

Masz ochotę na słodkości, ale nie wiesz co będzie proste w wykonaniu? Polecamy wykonanie amerykańskie donut`s , które nie są trudne do wykonania, a są bardzo pyszne.

Co potrzebujesz, aby przygotować amerykańskie donuts ?

Przygotuj: pół szklanki letniego mleka, pięć łyżek roztopionego masła, jedną i jedną trzecią drożdży instant, dwie szklanki mąki pszennej, jedna czwarta łyżeczki soli, jedno jajko i trzy łyżki cukru.

Dodatkowo potrzebny Ci będzie olej do głębokiego smażenia oraz lukier i cukier puder.

Przygotowanie pączków – słodka kuchnia

Na początek połącz składniki: roztopione masło, mleko, cukier oraz drożdże. Następnie tak przygotowaną mieszankę odstaw na pięć minut.

Po upływie czasu dodaj jajko, mąkę oraz sól i wyrabiaj ciasto tak długo, aż stanie się gładkie i elastyczne. Miskę z ciastem należy przykryć folią i odstawić do lodówki na około 8 do 12 godzin.

Gdy upłynie wymagany czas, ciasto należy wyciągnąć na stolnicę oprószoną mąką. Następnie należy je rozwałkować do grubości około półtora centymetra i wykrawać okręgi z dziurką w środku w proporcji około dziesięć centymetrów na trzy centymetry. Wycięte okręgi należy pozostawić pod folią na około godzinę, aby wyrosły.

Po upływie czasu należy rozgrzać olej w rondelku i wyrośnięte okręgi należy delikatnie włożyć do rondelka. Smażenie powinno trwać tak długo, aż pączki nabiorą koloru złotego z obu stron – powinno to trwać maksymalnie dwie minuty dla każdej ze stron. Po wyciągnięciu z rondelka należy donuty odłożyć na ręcznik papierowy, aby obciekły z tłuszczu. Gotowe donuty należy ozdobić lukrem oraz cukrem. Można także wymyślić inne dodatki takie jak czekolada, posypki lub to, co najbardziej lubimy. Kreatywność jak najbardziej dozwolona.

Amerykańskie donuty to idealny dodatek dla gości na podwieczorek lub podczas oglądania filmu. Nie jest to trudny przepis, jednak należy pamiętać, że przygotowanie dużej ilości pączków może wymagać dużej ilości miejsca na obciekające pączki. Zachęcamy do próby ich przygotowania.